>
Chipsologia. Episod pilot. Ei sunt Sergiu, Chipsolog, si Skizzo, Chipster. Fiecare iubeste chipsurile Chio in felul lui, unul invatand cat mai multe despre ele, celalalt mancandu-le cat mai bine. Fa cunostinta cu amandoi!
FABRICA Baietii fac turul fabricii Chio si descopera cum se face un chips adevarat, direct de la sursa.
Selectarea cartofilor Rosu, rotund, cu o dimensiune intre 40 si 60 de milimetri, cartoful din specia Lady Clair pare special gandit pentru chipsurile Chio. Continutul scazut de glucide al acestui cartof, ajuta chipsul sa ramana auriu, fara pete maronii.
Curatarea si taierea cartofilor Cartofii sunt sortati, curatati de coaja si spalati bine. Apoi urmeaza taierea lor, care este una foarte precisa: cele mai multe felii de cartof au o grosime de 1,3 mm, iar asta asigura crocantimea chipsului.
Prajirea Feliile de cartof se prajesc in ulei pur de floarea-soarelui, intr-un cuptor incins la 170 de grade, pret de cateva minute. Apoi, cu ajutorul unui computer ultra performant, sunt inlaturate chipsurile imperfecte.
Expertul aromelor Odata iesite din cuptor, chipsurile perfecte trec printr-un tambur unde aromele delicioase sunt distribuite pe intreaga suprafata a feliilor. Cu ce sa fie? Sare, cascaval, paprika?
Aerul din pungi Care este rolul aerului din pungi?”, se intrebau Skizzo si Sergiu. Raspunsul este simplu: aerul nu lasa chipsurile sa se faramiteze. Si nu, aerul nu influenteaza gramajul pungii, chipsurile Chio cantarind exact cat scrie pe ambalaj. Enjoy!
[skomfare2_modal_popup id="27"]